articole | comentarii
15Nov

Fursecuri cu nuci si stafide

9 comentarii pana acum

Fursecuri cu nuci

Reteta aceasta de fursecuri o am de multi ani si mereu am avut o dilema in a alege paharelul de tuica potrivit pentru a masura ingredientele. Dupa cum o sa vedeti mai jos zaharul, uleiul si faina trebuiesc masurate cu acelasi paharel de tuica.

Avem nevoie de: 5 oua, 5 paharele cu zahar, 5 paharele cu ulei, 10 paharele cu faina, esenta de vanilie, 1-2 pliculete zahar vanilat, lamaie razuita, o mana de stafide si nuci pentru pus deasupra fursecurilor. Din aceste cantitati ies foarte multe fursecuri, asa ca eu de obicei injumatatesc reteta.

Se amesteca bine toate ingredientele si se aseaza fursecurile cu o lingurita in tava tapetata cu hartie de copt. Deaupra fiecarui fursec se pune cate o bucatica de nuca si de-abia dupa aceea se pun la copt. Se tin la cuptor aproximativ 10-15 minute la foc mediu. Sunt fragede si delicioase si rezista foarte bine chiar si o saptamana .

Fursecuri cu nuci

Pentru a avea un aspect cat mai apetisant se pot pudra cu zahar pudra, insa noi le preferam simple.

Fursecuri cu nuci

O tavita de-asta rezista la noi in familie cam doua zile, asa sunt de bune.

Fursecuri cu nuci

Categorii: Dulcegarii


Luni, Noiembrie 15th, 2010 la 3:25 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

9 Responses to “Fursecuri cu nuci si stafide”

  1. 1
    Daniela Says:

    Vin si eu cu o intrebare: cati ml are paharelul de tuica?

    Multumesc.

  2. 2
    Mirela Says:

    Daniela, nici eu n-am reusit sa aflu cat ar trebui sa aiba faimosul paharel de tuica. Este o reteta veche pe care asa am preluat-o si eu. Ma gandesc ca un pahar de tuica nu are mai mult de 100-150 ml.

  3. 3
    Daniela Says:

    Multumesc pentru raspuns,
    Daniela

  4. 4
    Mirela Says:

    Daniela, cu placere!

  5. 5
    cristina Says:

    Arata superb o sa le incerc si eu cat de curand.

  6. 6
    Mirela Says:

    Cristina, sa stii ca sunt tare bune!

  7. 7
    elena Says:

    buna fetelor
    cum le fac eu………
    4 oua ,1 cana zahar ,1 cana ulei ,acestea 2 se freaca bine ca la maioneza,2 cani faina,in rest,.. se adauga, nuci vanilie.
    etc

  8. 8
    anca Says:

    Le-am incercat dar din pacate aluatul mi s-a intins fff tare in tava si au iesit ca un pandispan fff tare,nu stiu unde am gresit pt ca am msurat toate ingredientele cu acelasi pahar ,am urmat tot pasii,dar nimik

  9. 9
    Mirela Says:

    Anca, intr-adevar aluatul se intinde in tava. Poate ai tinut fursecurile prea mult in cuptor si s-au uscat prea tare. Mie de multe ori imi raman albe-albe, dar sunt coapte.

Leave a Reply