articole | comentarii
11Ian

Foietaj cu visine

0 Comentarii

Foietaj cu visine

Dupa atatea prajituri cu crema, cozonaci si alte dulciuri sofisticate pentru sarbatori cred ca merge de minune un foietaj cu visine. Am gasit visine congelate la un pret foarte bun in Auchan, unde obisnuiesc sa cotrobai prin frigiderele cu fructe si legume congelate. Imi place mai ales ca pot sa-mi pun singura ce cantitate vreau si nu mai spun ca de-abia astept sa ma joc cu cupa aceea speciala (i-am uitat denumirea acum). Saptamana trecuta am luat de acolo spanac congelat pentru placinta cu spanac si am vazut si un amestec de tot felul de fructe cu care inca ma gandesc ce as putea sa fac.

Reteta pentru aluatul foietajului este identica cu cea de la foietajul cu mere.

Am pus un pahar cu apa, un praf de sare si faina cat cuprinde. Am framantat aluatul pana am obtinut o bila de aluat elastic, pe care l-am impartit in patru si am inceput sa intind pe rand foi foarte subtiri.

Am ridicat putin de foaie ca sa se vada grosimea ei.

Am uns foile cu unt de consistenta moale. Este bine ca untul sa nu fie topit de tot.

Foaia unsa.

Am impaturit foaia, ungand in continuare laturile intoarse.

Am tot impaturit foaia pana am obtinut un pachetel.

Visinele le-am lasat sa se decongeleze in voie in frigider, dupa care le-am pus putin pe foc cat sa mai iasa putin sucul din ele. Daca nu scot o parte din sucul lor, atunci cand sunt la cuptor sucul curge in tava si se caramelizeaza pana se arde sub foietaj. Peste visine am aruncat 2-3 plicuri de zahar vanilat si o mana de zahar tos.

Am intins primul aluat de foietaj astfel incat sa fie lung si foarte putin lat.

Am pus un sir de visine si dupa aceea am rulat foaia, iar ruloul obtinut si-a luat locul pregatit in tava cu hartie de copt.

Pentru ca la inceput am impartit aluatul in patru, am obtinut patru rulouri. In tava am uns cu unt foietajele cu visine si le-am bagat in cuptorul incins la 200 de grade Celsius.

Se tin la cuptor pana se rumenesc frumos. La noi au produs un wow imediat si un krantz repetat ceva timp. Maria m-a felicitat in stilul ei:

Mami, foietajul cu visine nu este bun, este foarte bun! Nu este foarte bun, este si mai bun!

Categorii: Dulcegarii


Miercuri, Ianuarie 11th, 2012 la 10:23 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply