articole | comentarii
12Mar

Farmacia pentru concediu

0 Comentarii

Farmacia pentru concediu

Cand trebuie sa plec in concediu cu copilul ma gandesc din timp ce medicamente trebuie sa iau neaparat cu mine. Nu se stie daca acolo unde te duci gasesti o farmacie aproape sau cu program non-stop. Asa ca cel mai bine este sa ai de acasa o mica trusa cu cele necesare. As fi vrut sa existe undeva o lista cu acele medicamente fara de care nu este bine sa pleci la drum. Pentru ca eu nu am gasit asa ceva m-am gandit sa imi fac chiar eu una.

In primul rand ma gandesc la febra. Ceva pentru a scade febra copilului pana ajungi cu el la doctor sau pana iti dai seama care este problema cu el. Supozitoare cu paracetamol pentru sugari, Nevralgin picaturi (cate kilograme are copilul atatea picaturi), Nurofen sirop sau daca vrem ceva mai tare Novocalmin supozitoare si neaparat un termometru (ar fi bine sa fie unul digital).

Un sirop pentru tuse. Eu iau Stodal sau Ambroxol solutie, care sunt foarte bune amandoua. Smecta sau Biotics pentru diaree. Se dizolva in apa sau in lapte. Oscilococcinum pentru raceala. Sterimar sau Vibrocil pentru nas infundat.

O pompita pentru secretiile nazale. Cea mai buna este Batista Bebelusului. Spirt pentru a-i face frectie copilului. Betadina pentru a dezinfecta eventuale bubite, zgarieturi.

Sfatul meu este sa nu dati antibiotice copilului din proprie initiativa. Trebuie consultat intotdeauna medicul.

Sper ca aceasta mica lista sa fie de folos si altor mamici.Miercuri, Martie 12th, 2008 la 5:51 pm si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply