articole | comentarii
03Apr

Drob de miel

7 comentarii pana acum

Mult timp am crezut ca este foarte greu de preparat drobul de miel. Pana am facut prima data. Nu-mi venea sa cred cat de simplu este. Ingredientele sunt cele pe care le stie toata lumea: organe de miel, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 1 legatura de patrunjel, 4 oua, cateva linguri de ulei, sare, piper, un prapur de miel (se poate si fara).

Se pun organele la fiert in apa rece, in care se adauga cateva boabe de ienibahar, coriandru si piper. Eu pun aceste condimente pentru a da o aroma deosebita si a mai lua din mirosul de miel. Se fierb aproximativ 25-3o de minute, dupa care se scot si se toaca la blender (trebuie sa avem grija sa nu tocam si condimentele boabe, care trebuiesc aruncate). Le tocam pana raman bucatele mici, nu le facem pasta. Parintii mei toaca organele cu cutitul in fiecare an, dar noi tinerii nu avem timp de asa ceva.

Tocam si ceapa verde si o punem la calit in ulei. Se tine foarte putin pe foc, doar cat sa se inmoaie putin. Dupa aceea o punem peste organele tocate.

Taiem si verdeata marunt si o adaugam la amestec.

Punem si ouale intregi, sare, piper, o ceasca cu zeama in care am fiert organele si amestecam bine sa se omogenizeze. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu pesmet (daca avem prapur il punem pe acesta). Se toarna compozitia si se mai presara putin pesmet si pe deasupra.

Se pune la copt in cuptorul incins si se coace 40-5o de minute.

Asa arata la final. Este foarte bun!

Categorii: Dulcegarii


Joi, Aprilie 3rd, 2008 la 3:03 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

7 Responses to “Drob de miel”

  1. 1
    Mihaela Staetu Says:

    yammm, ce bine arata! Eu la drobul de miel mai pun si jumatate pachet de margarina Unirea (topita), ca sa nu iasa prea fad.

  2. 2
    Mirela Says:

    Daca as fi stiut dinainte….

  3. 3
    roxana Says:

    L-am gustat si e foarte bun(chiar zemos).

  4. 4
    Mirela Says:

    Inseamna ca trebuie sa mai fac si altadata, Roxana.

  5. 5
    Meniu de vacanta | In Familie - Un blog cu si despre familie Says:

    […] doua zi preparati un drob de miel, pe care il veti savura in fiecare dimineata la micul dejun. Noua ne place sa fie rece din frigider […]

  6. 6
    brutaru amator (de drob) Says:

    hi, hi, hi, am guglit “drob de miel” si nu’sh cum se face ca m-am trezit tot in batatura ta. pare-se ca toate drumurile/raspunsurile duc “in familie”.
    no, revin cu feedback dupa Pasti.
    oare organele le pot gasi si separat, sau trebuie sa cumpar tot animalutzul pentru un ficat si o pipota?
    la buna rescriere!

  7. 7
    Mirela Says:

    Partea cu organele separat stiu ca este destul de complicata. Eu am vrut intr-un an sa cumpar asa ceva, dar n-am avut sanse. Anul trecut insa am vazut la Carrefour organe de miel congelate. N-am avut curaj sa incerc asa ca nu pot sa-ti recomand.

Leave a Reply