articole | comentarii
25Mar

De ce bebelusii au ochi albastri?

8 comentarii pana acum

De ce bebelusii au ochi albastri?

Majoritatea mamicilor isi doresc ca viitorii lor copii sa aiba ochi albastri. Tin minte ca inainte sa nasc imi intrebam toti colegii de servici pe cine din familie a mostenit copilul. In cazul nostru eu am ochi albastri pe cand sotul nu, si nimeni din familia lui. Asa ca, in urma studiului pe colegi, nu prea aveam mari sperante ca fetita mea va avea ochi albastri si am avut dreptate. Si cand ma gandesc ca am vazut copii cu ambii parinti cu ochi caprui si ei au iesit cu niste ochi albastri superbi.

Toti copiii se nasc cu ochisorii gri-albastrui pentru ca nu au inca pigmentul format. Spre varsta de sase luni culoarea ochilor incepe sa se schimbe si abia dupa aceasta varsta putem vedea ce culoare definitiva va avea irisul copilului nostru. Cel mai sigur este sa asteptam pana spre varsta de un an si abia atunci sa dam petrecerea. Pana atunci mai pot aparea surprize.Marti, Martie 25th, 2008 la 9:49 am si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

8 Responses to “De ce bebelusii au ochi albastri?”

 1. 1
  Ank Says:

  Imi urez bun venit pe blogul tau :))
  Am si eu o fetita de 8 luni cu ochii -inca- albastri.
  Chiar ca o sa dau petrecere daca raman asa 🙂

 2. 2
  Mirela Says:

  Bine ai venit Ank, sa iti traiasca fetitita si sa creasca mare 🙂

 3. 3
  Ank Says:

  Multumesc Mirela, si voua la fel.
  Pot vedea undeva poze cu fetita ta? sau nu sunt publice?

 4. 4
  Mirela Says:

  am un mic album deocamdata facut pe Flickr, dar o sa mai fac si altele : http://www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/

 5. 5
  Ank Says:

  Multumesc. E scumpa foc! Sa va traiasca si sa fie sanatoasa.

 6. 6
  Mirela Says:

  Multumim frumos, Ank!

 7. 7
  deby Says:

  dar pozte sami spuna cineva daca chiar daca nimeni din familie nu are ochi alastrii cum a putut un bebelus sai aiba albastri ca cerul?

 8. 8
  Florin Says:

  genele se pot transmite peste multe generatii. Cineva din familie a avut acea gena la origine.

Leave a Reply