articole | comentarii
27Mar

Cum alegem scaunul auto?

1 comentariu pana acum

Scaun auto

Desi pare usor la inceput, atunci cand ajungi la magazin si vezi o multime de modele de scaune auto nu mai stii pe care sa-l alegi. Copilul trebuie sa fie in siguranta atunci cand este in masina si asta nu se intampla daca este tinut in brate. Bebe trebuie sa calatoreasca doar intr-un scaun auto bine ales. Pe Maria am obisnuit-o de mica cu scaunul auto si nu-i place sa o tin in brate eu in masina. Avem scandal mare fara el.

La cele mai multe scaune se specifica greutatea pe care trebuie sa o aiba copilul, varsta si inaltimea. Ele se impart pe mai multe grupe: de la 0 la 13 kg avem grupa 0, de la 9 la 18 kg avem grupa 1 si de la 15 la 25 kg avem grupa 2. Scaunul auto putem sa-l folosim de cand se naste copilul, daca avem grija sa alegem intotdeauna marimea si forma potrivita varstei lui.

Pana la sase luni este bine sa transportam copilul in pozitia culcat,  scaunul trebuie asezat cu spatele catre sensul de mers si pe mijlocul banchetei din spate. Este cel mai sigur loc pentru bebelus. Daca il asezati pe scaunul din fata riscati sa fie lovit de airbag in cazul unui nedorit impact. Scaunul auto este fixat bine atunci cand nu se deplaseaza mai mult de trei centimetri la stanga sau la dreapta, in sus sau in jos.

Atunci cand capul copilului depaseste marginea de sus trebuie achizitionat un model mai mare. Este bine sa cumparam de fiecare data modele omologate si neaparat noi pentru ca celelalte pot pune in pericol viata copilului. Legea din tara noastra prevede ca toti copiii pana la varsta de trei ani sa fie transportati numai in scaune speciale, omologate. Eu una recomand folosirea lui si dupa aceasta varsta pentru ca ofera o reala siguranta copilului.Joi, Martie 27th, 2008 la 5:57 pm si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

One Response to “Cum alegem scaunul auto?”

  1. 1
    andrei Says:

    scaunele de masina pentru copi sunt foarte importante asa ca trebuie sa cumparam acel model de scaun pe care noi consideram ca este bun pentru copilul nostro

Leave a Reply