articole | comentarii
12Aug

Crescente sau patratele picante

2 comentarii pana acum

Crescente sau patratele picante

Reteta am gasit-o la Laura Adamache, care nu are mila deloc de silueta mea si pune pe blogul ei bunatati dupa bunatati. Ingrediente:500g faina
200g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
30g drojdie proaspata sau 9g uscata
150 ml apa calduta
50g untura
50g unt
sare
1 ceapa mica
150g costita afumata, boia iute, rozmarin, un ou pentru uns.

Mai intai calim ceapa si costita cu o lingura de ulei.

Crescente sau patratele picante

Restul ingredientelor le amestecam pana formam un aluat in care vom incorpora ceapa si costita. Acest aluat se lasa la crescut o ora.

Crescente sau patratele picante

Dupa ce a crescut intindem aluatul in tava pregatita cu hartie de copt.

Crescente sau patratele picante

Taiem aluatul patratele mici si il mai lasam sa cresca 30 de minute.

Crescente sau patratele picante

Inainte de a baga tava in cuptor ungem crescentele cu galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte si presaram rozmarin.

Crescente sau patratele picante

Le lasam la cuptor pana se rumenesc.

Crescente sau patratele picante

Sunt foarte gustoase!

Crescente sau patratele picante

Categorii: De-ale gurii


Marti, August 12th, 2008 la 8:40 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Crescente sau patratele picante”

  1. 1
    Laura Says:

    Mirelaaaa, cate grade is acuma in Constanta?! 😛 …ca noi ne coacem cu tot cu pavilion si bazin!!! 😀
    …la noi nu-s “decat” 38 de grade, deci…bravo pentru curajul de care ai dat dovada, aprinzand cuptorul!

    Ti-au iesit minunat crescentele Laurei!
    Ai avut oua de casa?!…ca ador culoarea pe care-au prins-o la final 🙂

    Fug de-aici rapid ca mi se face foame!!! 😀
    Ma duc sa te admir mai bine 😛 …in poza cu Maria 😉

  2. 2
    Mirela Says:

    Laura, habar n-am cate grade sunt, dar simt ca ma topesc. Crescentele le-am facut acum 3 saptamani, insa n-am avut timp sa le postez. Cred ca de la boia au luat o culoare asa frumoasa.

Leave a Reply