articole | comentarii
17Feb

Cosulete cu mere

0 Comentarii

Racoroase, delicioase, perfecte.

Din cateva mere, un pachet de aluat foietaj si cateva linguri de zahar iese un desert delicios. La noi in familie cosuletele cu mere sunt foarte apreciate.

Deci, luam 4-5 mere potrivite si le curatam de coaja, le taiem cubulete si le punem intr-un vas la calit impreuna cu cateva linguri de zahar dupa gustul fiecaruia. Cand merele s-au inmuiat putin si a inceput sa iasa sucul din ele oprim focul si adaugam scortisoara. Lasam merele sa se raceasca si intre timp ne ocupam de aluat.

Aluatul de foietaj trebuie lasat sa se decongeleze si dupa ce acest lucru s-a intamplat nu ne mai ramane decat sa ne apucam de modelarea cosuletelor.

Cu un pahar taiem cerculete de aluat, pe care le vom pune intr-o tava pentru briose.

Eu am pus si hartii speciale pentru briose, dar pentru ca erau mai mici decat cosuletele din aluat nici ca se puteau vedea. Umplem fiecare cosulet cu cubulete de mere si bagam tava in cuptorul bine incins la un foc mediu pentru aproximativ 15-20 de minute. Este bine sa verificam tava din cand in cand ca sa nu avem o surpriza arsa in cuptor.

La final nu mai trebuie decat sa le lasam sa se racesca, caci clienti isi vor gasi numaidecat.

Categorii: Dulcegarii


Vineri, Februarie 17th, 2012 la 8:55 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply