articole | comentarii
13Oct

Cornuri speciale

0 Comentarii
Cornuri speciale

Cornuri speciale

Cornurile astea chiar sunt speciale pentru ca au un gust total diferit de cel al cornurilor obisnuite. Reteta am gasit-o la Mihaela, care ma uimeste mereu cu bunatatile facute de mainile ei.

Avem nevoie de: 550g faina, 50g migdale sau nuci macinate (cui nu-i plac migdalele si nucile pot sa le inlocuiasca cu faina), 4 linguri marmelada de caise, 3 linguri lichior de caise sau migdale, 30g unt topit, 300ml lapte, 1 cub drojdie, un praf de sare si 50g miere.

Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat care se lasa la dospit.

Cornuri speciale

Cornuri speciale

Se imparte in 2-3 bucati din care se vor intinde cercuri si se vor taia raze.

Cornuri speciale

Cornuri speciale

Se ruleaza fiecare corn.

Cornuri speciale

Cornuri speciale

Se aseaza in tava, unde se mai lasa sa dospeasca inca 15-20 de minute.

Cornuri speciale

Cornuri speciale

Se ung cu galbenus si se presara pe deasupra migdale felii (eu am presarat zahar de trestie).

Cornuri speciale

Cornuri speciale

Se coc aproximativ 25-30 de minute. Asa arata la final.

Cornuri speciale

Cornuri speciale

Sunt foarte moi chiar si a doua zi, iar gustul este deosebit.

Categorii: Dulcegarii


Luni, Octombrie 13th, 2008 la 6:36 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply