articole | comentarii
08Mar

Completarea alaptarii nou-nascutului

2 comentarii pana acum

Completarea alaptarii nou-nascutului

Alaptarea functioneaza dupa legea cererii si ofertei. Cu cat cererea va fi mai mare cu atat oferta va fi pe masura. Ce avem de facut nu este complicat. Trebuie doar sa punem copilul la san cat mai des pentru ca secretia de lapte sa se regleze dupa nevoile sugarului. Daca ne grabim sa ii dam in completare lapte praf s-ar putea sa facem o greseala. Copilul va suge mai putin la san, pentru ca laptele este greu de extras, si va astepta nerabdator biberonul din care trage foarte usor. Si uite asa secretia de lapte va scade pe zi ce trece pentru ca sanii nu vor mai fi stimulati cum trebuie.

Daca totusi alegem sa ii dam ca supliment lapte formula trebuie sa alegem un lapte al carui gust este cat mai apropiat de laptele matern pentru a fi bine tolerat de catre copil. Daca copilul varsa laptele in jeturi este clar ca nu ii place laptele praf ales. In acest caz trebuie intrebat medicul pediatru ce lapte sa folosim. Trebuie sa avem grija pentru ca laptele praf nu se schimba foarte des. Este gresit sa iei la rand toate tipurile de lapte praf care exista in comert.

Acum mai avem cateva griji in plus. Trebuie sa sterilizam biberoanele si sa fierbem apa cu care preparam laptele. Eu am folosit apa plata fara sa o mai fierb si nu a fost nici o problema, dar am auzit pediatri care recomanda ferm fierberea apei plate pana la varsta de 1 an. Tot din cauza laptelui praf mai poate sa apara constipatia sau intoleranta la lactoza.Sambata, Martie 8th, 2008 la 6:00 am si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Completarea alaptarii nou-nascutului”

  1. 1
    anna Says:

    buna am un baietel de 1 luna si 3 saptamani si il alaptez la san dar cand mai trebuie sa plec de akasa o las pe mama cu bebe si ii dau lapte praf cat nu sunt aks de vreo cateva zile nu poate sa faca kk se screme elimina gazele dar nu poate sa faca sa fie oare din cauza completarii cu lapte praf?cine stie?va multumesc anticipat

  2. 2
    Mirela Says:

    Anna, dar cand e numai pe laptele de san nu este constipat?

Leave a Reply