articole | comentarii
14Mar

Clasa pregatitoare

0 Comentarii

Anul acesta in toamna suntem obligati (chiar asa) sa ducem copilul la clasa pregatitoare, care se va face de acum la scoala. Daca pana acum exista grupa pregatitoare si se facea la gradi, din toamna etapa aceasta se va intampla la scoala. La scoala, dar in ce conditii? Cred ca intrebarea asta mi-o pun eu si multi alti parinti aflati intr-o situatie similara cu a noastra. La scoala nu au banci pe marimea prichindeilor, nu au toalete pe masura lor … si cate si mai cate.

Noi ne-am fi dorit sa faca grupa pregatitoare la gradi, insa noua lege nu ne da posibilitatea asta. Pana la urma nu-ti impune nimeni sa-ti dai copilul la grupa pregatitoare, insa nici la gradinita nu ti-l mai primeste pentru ca e nascut inainte de septembrie 2006. Deci, la scoala nu vrei sa-l dai ca e prea mic, la gradi nu-l mai primeste ca e prea mare, ce-ti mai ramane de facut? Il tii un an acasa? Il privezi de educatie si colectivitate? Uite asa te obliga sa-l duci la scoala, un loc luat pe nepregatite de copiii atat de mici.

Inainte sa o inscriem pe Maria la clasa pregatitoare (cica nu se mai numeste clasa zero) am participat la o sedinta in cadrul scolii respective, unde ni s-a spus ca se vor cumpara scaunele si masute pe marimea lor, ca se va amenaja grupul sanitar cu vase de toaleta potrivite lor si mai ales ca acel grup sanitar va fi numai pentru cei mici si nu pentru toata scoala. Promisiunile suna bine, extrem de bine chiar, numai ca traim in Romania si eu una nu am siguranta ca vor fi respectate. Imi doresc din tot sufletul ca ceea ce ne-a fost prezentat la intalnirea respectiva sa se si materializeze.

Noi poate suntem un caz fericit unde scoala are fonduri pentru a sustine modificarile necesare, insa ma gandesc la scolile din mediul rural care cu greu gasesc fonduri pentru asa ceva. Plus ca sunt necesare cadre didactice cu dubla specializare educator-invatator, care sa-i duca pana in clasa a patra. Restul cadrelor didactice care n-au dubla specializare ce fac?

Categorii: De tot felul


Miercuri, Martie 14th, 2012 la 9:51 pm si este adaugat la De tot felul. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply