articole | comentarii
12Oct

Ciocolata de casa

21 comentarii pana acum

Ciocolata de casa

Trebuie sa recunosc ca n-am mai facut de multi ani ciocolata de casa. Poate tocmai de aceea imi era si asa de pofta, dar oricum eu sunt o mare pofticioasa. Reteta am luat-o de pe cutia de lapte praf Raraul si s-a dovedit a fi o alegere foarte buna. Am urmat-o aproape exact si am obtinut o ciocolata de casa absolut delicioasa.

Avem nevoie de: 500 g lapte praf neindulcit, 400 g zahar (in reteta de pe cutie erau 500 g zahar, insa mie mi s-a parut ca 400 g sunt suficiente), 1 pachet unt (200 g), 200 ml apa, 1 fiola esenta rom, 4-5 linguri cacao, o mana de stafide si optional alune de padure sau nuci.

Ciocolata de casa

Zaharul si apa se pun intr-o craticioara la foc mic. Din momentul in care incep sa clocoteasca se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul se trage cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut impreuna cu esenta de rom si cacao. Se amesteca bine cu mixerul pana nu mai sunt cocoloase de lapte praf. Adaugam si stafidele si amestecam. Pasta obtinuta se pune la intarit intr-o tava unsa in prealabil cu unt si se baga la frigider.

Maria nu a mai avut rabdare sa se intareasca ciocolata de casa si a ras o mica portie cu lingurita.

Ciocolata de casa

Pe deasupra am aruncat o mana de fulgi de migdale, pe care le-am apasat usor cu dosul unei linguri ca sa se lipeasca de ciocolata.

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se taie felii dupa ce s-a intarit. Este delicioasa!

Ciocolata de casa

Categorii: Dulcegarii


Marti, Octombrie 12th, 2010 la 5:24 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

21 Responses to “Ciocolata de casa”

Pagini: « 1 [2] Show All

  1. 21
    Mirela Says:

    Zoica, si eu de-abia astept sa fac din nou.

Pagini: « 1 [2] Show All

Leave a Reply