articole | comentarii
04Oct

Cherdele

0 Comentarii

Frumoasele de ele. Bineinteles ca pe langa aspectul apetisant, gustul cherdelelor este cel mai mare castig. Se pot manca ca si gustare intre mese alaturi de o ceasca de iaurt rece, asta in cazul in care mai ramane ceva dupa ce toata familia se strange in jurul tavii proaspat scoase din cuptor.

Pentru aluat avem nevoie de: 1 kg faina, 40 g drojdie, aproximativ 500 ml apa, 1 praf de sare si putin ulei.

Faina se amesteca cu praful de sare, se face o adancitura in mijlocul ei si acolo se pune drojdia si apa calduta. Se amesteca aceste ingrediente pana obtinem un aluat moale, iar la sfarsitul framantatului adaugam putin ulei ca sa se desprinda mai bine coca de pe maini, dupa care se lasa la crescut aproximativ 30-40 de minute.

Umplutura se face din 1 kg branza putin sarata (eu am folosit urda la care am adaugat sare), 2-3 legaturi de marar tocat marunt, 7-8 oua. Se amesteca totul si asta e umplutura.

Cand aluatul si-a dublat volumul ne putem apuca de aranjatul in tava.

Impartim coca in mai multe bucati. Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul astfel incat sa aiba lungimea tavii in care o vom aseza, dupa care o acoperim cu compozitia de umplutura.

Rulam foaia astfel incat sa obtinem un sul pe care il asezam in tava si il taiem din loc in loc cu cutitul. Facem o taietura pana la capat si nu doar o crestatura.

Cam asa arata cherdelele in tava. Ele vor creste, branza va mai iesi si printre randuri, dar asta nu ne-a incomodat niciodata la mancat. Inainte de a baga tava la cuptor ungem cherdelele cu ou batut.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se tine la un foc potrivit pana ce cherdelele se rumenesc frumos.

Din aceasta cantitate ies doua tavi de cherdele, iar la a doua tava eu am schimbat modelul de impachetare ca nu cumva sa ne plictism, dar parca tot mai bune au fost primele.

Aici este o placinta in toata splendoarea ei. Cam asa arata la interior dupa ce este coapta. Delicioasa.

Categorii: De-ale gurii


Joi, Octombrie 4th, 2012 la 11:50 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply