articole | comentarii
05Apr

Chec in doua culori

16 comentarii pana acum

Chec in doua culori

La noi in familie este foarte apreciat checul in doua culori pe care il face cumnata mea Laura. De la cel mai mic membru al familiei pana la cel mai mare, toti savuram aceasta prajitura. Cand vedeam checul gata preparat credeam ca este foarte complicat de facut. Acum, dupa ce am vazut cum se face, de abia astept sa il fac si eu.

La inceput trebuiesc preparate doua checuri. Primul chec se face din 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina si un zahar vanilat. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, galbenusurile pe rand si apoi faina. Se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Formele pentru chec-uri nu trebuie sa fie foarte mari.

Pentru al doilea chec avem nevoie de 3 oua, 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina si o lingura de cacao. Se prepara la fel ca si primul.

Asa arata dupa ce s-au copt.

Crema: 500 ml lapte, o cana zahar, 4 linguri faina, un pachet de unt, coaja de la o lamaie, putina coaja de portocala, esenta de lamaie si sucul de la o jumatate de lamaie.

Laptele se incalzeste putin pentru a dizolva zaharul in el. Se adauga faina si se amesteca cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Amestecul asta il punem intr-o craticioara la bain-marie. Se amesteca in permanenta ca sa nu se lipeasca. Se tine pe foc pana se ingroasa.

Daca totusi se fac cocoloase, dupa ce o luam de pe foc o amestecam putin cu blenderul. Dupa ce am oprit focul o mai lasam putin sa se raceasca si adaugam untul si aromele.

Checurile se taie felii.

Se ung feliile de chec cu crema si se lipesc intre ele.

Se pune crema care a mai ramas pe deasupra si il taiem pe diagonala.

Este o prajitura racoroasa. Nepotii mei Roxana si Costin sunt foarte incantati, dupa cum se vede si in poza.

Categorii: Dulcegarii


Sambata, Aprilie 5th, 2008 la 12:16 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

16 Responses to “Chec in doua culori”

  1. 1
    andreea Says:

    la nasa nu te-ai gandit sa-i aduci sa guste?? :))

  2. 2
    andreea Says:

    sau la nasica??

  3. 3
    Ank Says:

    sau la bloggerii care mor de pofta?:)

  4. 4
    Mirela Says:

    E periculos de bun.

  5. 5
    Ank Says:

    pai tocmai. p.s. ti-am raspuns la email, sper ca ai vazut, ca al tau intrase in bulk.

  6. 6
    Mirela Says:

    Ank, am primit mail-ul.

  7. 7
    Laura Sava Says:

    Foarte de efect checul asta, Mirela! …te cred si eu ca e preferatul copiilor 😛
    Sa iti traiasca nepoteii, ca-s tare dulci! 🙂

  8. 8
    Mirela Says:

    Multumesc Laura.

  9. 9
    bianca Says:

    buna mirela..
    am incercat si eu reteta ta dar..mie nu prea mi-au crescut chec-urile.sti cumva care e cauza?
    multumesc
    arata super delicios.

  10. 10
    Mirela Says:

    Bianca, poate tavile care le-ai folosit au fost prea mari si atunci bineinteles ca au iesit niste checuri mai micute.

  11. 11
    marga Says:

    mirela,cunosc reteta;singura modificare pe care o fac e ca folosesc budinca de vanilie in loc de faina si iar apoi o glazurez cu ciocolata
    eu o fac foarte des aici in germania si toti o savureaza cu placere

  12. 12
    Mirela Says:

    Marga, ce idei bune mi-ai dat. O sa incerc si eu sa fac la fel ca tine. Merci de pont.

  13. 13
    Loredana Says:

    Cum de iese asa multa compozitie si este facut doar din 3 linguri de faina???

  14. 14
    Mirela Says:

    Loredana, iese un chec de dimensiuni rezonabile. Nu stiu exact cat sa spun, dar cred ca are 30 cm lungime tava.

  15. 15
    raluca Says:

    arata foarteeee bn acest chec …felicitari

  16. 16
    Mirela Says:

    Raluca, daca ai sti cat de gustos este … Multumesc!

Leave a Reply