articole | comentarii
21Mar

Chec de post cu morcovi si mere

1 comentariu pana acum

Reteta aceasta am gasit-o la fix pentru ca imi doream demult sa mananc o prajitura cu morcovi buna-buna. Multumesc Laurei Sava pentru checul acesta care s-a dovedit perfect.

Avem nevoie de: 2 morcovi mari, 2 mere, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat (20 g), 100 ml ulei, 100 ml suc de portocale proaspat stors, 100 ml apa minerala sau compot de mere, 450 g faina, un praf de sare, 1 plic praf de copt (10 g), 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita coaja de portocala rasa (optional), 50 g stafide inmuiate in rom (optional).

Am curatat merele si morcovii si le-am dat pe razatoarea mica. Zaharul si zaharul vanilat l-am mixat cu uleiul timp de 1-2 minute. Am adaugat sucul de portocale si apa minerala si am mixat in continuare.
Am adaugat morcovii, merele rase si praful de sare si am amestecat cu o lingura de lemn in continuare.
Praful de copt si bicarbonatul le-am amestecat foarte bine cu faina dupa care le-am adaugat peste compozitia de mere si morcovi. Au urmat frumos  mirodeniile si gata aluatul.

Tava am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.

Am turnat aluatul in noua mea forma floricica.

Checul a stat la cuptor aproximativ o ora la foc potrivit (175 grade C). N-am avut rabdare sa-l las sa se raceasca in tava si l-am scos ca sa tai o bucatica.

Nu mai puteam de pofta si reteta asta de chec cu morcovi si mere nu m-a dezamagit. Super bun!
Se serveste simplu sau pudrat cu zahar.

Categorii: Dulcegarii


Miercuri, Martie 21st, 2012 la 9:47 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

One Response to “Chec de post cu morcovi si mere”

  1. 1
    Chec de post cu banane | In Familie - Un blog cu si despre familie Says:

    […] ce am facut checul de post cu morcovi si mere nu puteam sa nu incerc si checul cu banane de pe blogul Laurei Sava. Niciodata nu am dat gres cand […]

Leave a Reply