articole | comentarii
23Mar

Chec de post cu banane

0 Comentarii

Dupa ce am facut checul de post cu morcovi si mere nu puteam sa nu incerc si checul cu banane de pe blogul Laurei Sava. Niciodata nu am dat gres cand am probat o reteta propusa de ea. Laura, iti multumesc din nou! Familia mea a fost incantata de aceasta reteta care pe langa ca e extrem de gustoasa se si prepara cat ai bate din palme.

Avem nevoie de: 3 banane coapte, 180 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 ml ulei, 250 g faina, 1 lingurita rasa cu bicarbonat, 1/2 lingurita praf de copt, un praf de sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1/2 cana cu alune/ migdale/ nuci, zahar pudra pentru la final.

Se pun alunele/ migdalele/ nucile la copt pentru aproximativ 10 minute intr-o tava, la foc moderat. Cand se racesc trebuiesc tocate la robotul de bucatarie (sau prin masina de tocat). Eu am folosit  nuci pentru ca asta aveam in casa, iar gustul checului a fost nemaipomenit si datorita lor.
Bananele trebuiesc pasate cu dosul unei furculite, iar eu va recomand sa nu le transformati in pasta. Daca veti lasa si bucatele mici de banana textura checului va fi senzationala.

Bananele pasate se pun intr-un castron impreuna cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se amesteca pana cand peretii vasului raman curati.

Separat se amesteca faina cernuta cu bicarbonatul, sarea, praful de copt si nucile macinate.

Se amesteca toate ingredientele si se omogenizeaza compozitia.

Compozitia se pune intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la foc mic (175 grade C) pentru aproximativ 50 de minute.

Asa arata checul de post cu banane proaspat scos din cuptor. Trebuie lasat sa se raceasca in tava, iar odata ce s-a racit poate incepe dezmatul. La noi a disparut jumate numai la degustare …

Foarte bun! Se poate servi pudrat cu zahar, insa noua ni s-ar fi parut prea dulce daca mai puneam zahar si pe deasupra.

Categorii: Dulcegarii


Vineri, Martie 23rd, 2012 la 7:00 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply