articole | comentarii
31Mar

Chec cu lapte

2 comentarii pana acum

Reteta checului cu lapte o am de la mama si este bineinteles foarte buna, dar nu puteam sa nu-mi las si eu putin amprenta personala, adica sa umblu putin la cantitatea de zahar. Mamele noastre puneau mult prea mult zahar in prajituri (imi dau seama de acest lucru pe masura ce prestez din retetele gasite in caiete vechi de-ale mamei) si tot timpul trebuie sa modific cantitatea de zahar. Din compozitia aceasta iese un chec umed si tocmai din acest motiv imi place reteta asta asa de mult.

Avem nevoie de: 3 oua, 150 g zahar, 250 g faina, 120 ml ulei, 180 ml lapte, 2 linguri cacao, un praf de sare, esenta de vanilie, o mana de nuci macinate (optional) si o mana de stafide (optional).

Modul de preparare este deja unul clasic, identic cu cel de la checul pufos. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bezeaua, se adauga galbenusurile. Adaugam uleiul si din acest moment renuntam la mixer si vom folosi o lingura cu care vom amesteca usor de jos in sus toate ingredientele, astfel incat sa nu se lase compozitia. Punem si laptele, esenta si faina. Noi suntem fani stafide asa ca am pus si doua maini de stafide.

Tava se unge cu unt (daca faceti in tava dreptunghiulara puteti pune hartie de copt si nu mai e necesar sa ungeti tava) si se toarna in ea cam trei sferturi din compozitie. Un sfert din compozitie se amesteca cu cacao si dupa aceea se adauga in tava.

Eu am facut si doua checuri mai mici in forme de silicon pentru ca Mariei ii place sa-i fac cate un ursulet din chec.

Inainte sa bag tavile in cuptor m-am gandit sa pun si cateva bucatele de rahat in compozitie. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, iar checul se coace la un foc moderat pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Bineinteles ca checuletele din formele de silicon s-au copt primele si pana s-a copt checul mare noi deja le savurasem pe cele mici.

Sunt atat de frumoase ca parca nu-ti vine sa le mananci.

Categorii: Dulcegarii


Sambata, Martie 31st, 2012 la 10:51 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Chec cu lapte”

  1. 1
    Vero Says:

    Am facut checul dupa reteta si dupa ce pun cacao compozitia se subtiaza .Dupa ce sa copt checul laptele sa lasat in jos.Poti sa imi spui de ce?
    Multumesc

  2. 2
    Mirela Says:

    Vero, chiar n-am idee ce s-a putut intampla. Poate nu ai pus suficienta faina …

Leave a Reply