articole | comentarii
01Feb

Chec cu ciocolata

0 Comentarii

Chec cu ciocolata

Este un chec cu o consistenta poroasa si umeda completata perfect de bucatelele de ciocolata topita din compozitia sa. Mie mi-a placut foarte mult si chiar vreau sa-l repet cat mai curand. Reteta am gasit-o pe blogul Lenei si de-abia astept sa mai incerc si alte retete de la ea.

Avem nevoie de: 200 g faina alba, 100 g zahar, 2 linguri cacao, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 90 g unt, 2 oua, 150 ml lapte, 80 g ciocolata neagra/ amaruie, 1 fiola esenta de rom (sau vanilie).

Se topeste untul intr-o cratita, apoi il lasati sa se racoreasca.

Ciocolata se taie bucatele mici (eu am taiat-o ajutandu-ma de blender).

Chec cu ciocolata

Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol (faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu). Se adauga ciocolata maruntita in compozitia uscata.

Chec cu ciocolata

Apoi amestecati toate ingredientele umede (laptele, untul, ouale si esenta de rom).

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Se unesc cele doua compozitii, umeda si uscata, si se amesteca bine.

Chec cu ciocolata

Checul cu ciocolata se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. 

Chec cu ciocolata

Este un chec care creste foarte frumos. Se tine la cuptor la temperatura medie pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.

Chec cu ciocolata

Se taie dupa ce se racoreste complet.

Chec cu ciocolata

Categorii: Dulcegarii


Marti, Februarie 1st, 2011 la 11:21 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply