articole | comentarii
30May

Cetatea Enisala

1 comentariu pana acum

Dobrogea are multe locuri frumoase care merita vizitate si care sunt chiar bine semnalizate si usor de gasit. Cetatea Enisala este unul din aceste locuri frumoase, drumul de acces este perfect, imprejurimile au o frumusete aparte, iar taxa de intrare este de trei lei. Cetatea Enisala sau Yeni-Sale se afla in satul Enisala, comuna Sarichioi, judetul Tulcea.

Wikipedia spune ca ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Enișala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Istoria cetatii  si a asezarii din apropiere este ilustrata si de denumirile pe care aceasta le-a avut: de la Vicus Novus, care se traduce Satul Nou, la Novoe Selo, pe care turcii l-au preluat in limba lor rezultand Yeni-Sale din care a derivat denumirea actuala a satului Enisala.

La baza dealului pe care se afla cetatea sunt nenumarate canale cu apa in care se poate pescui, iar cativa pescari chiar erau la datorie.

Cetatea Enisala face parte din proiectul “Cavaler in tara mea” prin care sunt promovate si mediatizate cetatile medievale de pe teritoriul Romaniei.

Pe acest deal se pot observa terasele pe care odata s-a dezvoltat vita de vie.

Este impresionant sa te afli in interiorul zidurilor cetatii si sa privesti de sus dealurile din jur.

Am avut noroc de o zi superba cu soare, desi era o zi destul de rece din luna mai. Fotografiile au iesit super.

Trecutul se imbina cu prezentul. In departare se poate vedea un parc de eoliene.

Drumul de acces catre cetate este perfect.

Probabil ca si acum sute de ani se gaseau oi si capre pe aceste dealuri.

Cat de frumoasa este Cetatea Enisala chiar si vazuta din departare.Miercuri, Mai 30th, 2012 la 7:52 am si este adaugat la Locuri din Romania, Necategorizat. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

One Response to “Cetatea Enisala”

  1. 1
    Capul Dolojman, Cetatea Greco – Romana Orgame/Argamum | In Familie - Un blog cu si despre familie Says:

    […] ce zilele trecute am vizitat Cetatea Enisala acum ne-am indreptat cu avant catre Capul Dolojman. Cu ocazia asta am vazut si comuna Jurilovca […]

Leave a Reply