articole | comentarii
25Jun

Cetatea Capidava

0 Comentarii

Cetatea Capidava se afla in satul cu acelasi nume din comuna Topalu, judetul Constanta. Drumul de acces catre cetate este bun, iar indicatoare gasesti daca cauti cu tot dinadinsul. Cetatea a fost construita de imparatul Traian pe locul unei asezari getice anterioare si a facut parte din sistemul defensiv al Imperiului Roman pana in sec. VII d. Hr. Wikipedia are o pagina extrem de bogata in informatii despre Cetatea Capidava.

Cred ca ne-am invartit mai mult de o ora printre ruinele cetatii si nu ne-am lasat pana nu am inconjurat-o din toate partile.

Privelistea pe care o aveau cei din cetate este magnifica si este de inteles de ce era o cetate destinata apararii.

Locuri de pescuit foarte bune. Cred ca este o placere sa stai linistit pe malul Dunarii sub o umbreluta tinand in acelasi timp o undita in mana.

Probabil ca si acum sute de ani am fi vazut aceeasi imagine idilica cu un cioban si oile sale pe malul Dunarii.

Daca ajungeti la Capidava si vreti sa mergeti pe insulita din apropiere nu trebuie decat sa opriti in centrul Capidavei (adica la carciuma) si sa intrebati de Alex sau nea’ Andrei. Pe noi ne-a dus Alex cu barca, ca pe el am avut norocul sa-l gasim acolo in ziua respectiva. Sunt oameni blanzi care nu-ti cer un anumit tarif, ci lasa munca lor la aprecierea celui care vrea o plimbare.

De pe apa Dunarii am putut vedea un fost sistem de irigatii, bineinteles nefunctional.

Insulita este superba si ar fi mare pacat sa ajungeti la Capidava fara sa faceti o plimbare si pe insula.

Pe insulita este numai verde oriunde intorci privirea, sunt locuri numai bune de intins o patura pentru un picnic sau de ce nu un cort pentru a sta cateva zile. Nu stiu cum este seara cand napadesc tantarii, insa ziua este o locatie de vis.

Noi am si pescuit putin de pe mal, dar nu ne putem lauda ca am si prins vreo coada de peste.

Cetatea Capidava este o locatie din Dobrogea care merita vizitata.

Categorii: Locuri din Romania


Luni, Iunie 25th, 2012 la 1:09 pm si este adaugat la Locuri din Romania. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply