articole | comentarii
14May

Ce putem face impotriva raului de masina

4 comentarii pana acum

Flori

Atunci cand copilul are rau de masina sau de miscare este destul de greu sa parcurgi distante mari. Din experienta mea cu Maria pot spune ca este greu atat pentru copil cat si pentru parinti. Nu plecam niciodata de acasa fara pungi si multe servetele, chiar daca ne miscam doar in oras. Daca trebuie sa plecam cumva dupa ce si-a baut biberonul cu lapte de dimineata este dezastru in masina. Astfel ca, din aceasta vasta experienta in acest domeniu pot sa scriu cateva trucuri pe care eu le folosesc mereu.

Inainte de a pleca la drum sa nu indopati copilul cu mancare. Este indicat sa manance ceva usor si de preferat ceva uscat, cum ar fi biscuiti simpli, paine prajita, stixuri, grisine. Multi copii se simt mult mai bine la drum daca nu au stomacul incarcat.

Lasati geamul intredeschis, chiar daca masina are aer conditionat. Am observat ca Maria se mai linistea cand deschideam geamul. Intr-o masina in care se afla un copil este interzis fumatul si cu atat mai mult daca copilul are rau de masina. Nici parfumurile puternice sau mirosurile grele de mancare nu sunt indicate.

Daca facem un drum mai lung cu masina sunt bune opririle scurte si dese. Am citit recent ca, in general, copiilor nu li se face rau in primele 30 de minute de drum. Este bine sa facem si cativa pasi pe marginea drumului. Copilul trebuie sa stea in scaunul auto special pentru el, cu fata spre directia de mers pentru a putea admira peisajul.

Daca observam ca puiul nostru incepe sa se simta rau e bine sa incercam sa-i distragem atentia de la senzatia de rau. Putem sa-i cantam, sa-i spunem o poveste, sa-i dam ceva sa rontaie sau sa avem pregatita dinainte o jucarie noua, pe care sa i-o oferim atunci. Poate ca descoperirea unei noi jucarii il va face sa mai uite de greata.

O alta idee buna, pe care noi o punem in practica atunci cand plecam la munte, este de a merge cu masina in timpul somnului Mariei. Este cel mai bun moment pentru ca in timpul somnului copiilor nu li se face rau.

Stiu ca sunt in farmacii tot felul de medicamente impotriva senzatiei de greata, dar in primul rand trebuie consultat pediatrul daca ne gandim sa-i dam copilului ceva. In nici un caz nu avem voie sa-i dam medicamente destinate adultilor, pentru ca au efecte secundare care accentueaza starea de rau.Miercuri, Mai 14th, 2008 la 7:24 pm si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Ce putem face impotriva raului de masina”

 1. 1
  alina Says:

  Trist subiect pentru mine, am avut dintotdeauna rau de masina. Cand eram mica uram sa merg cu masina, tot timpul aveam pauza de voma, yak! M-am linistit insa cand am crescut si am inceput sa stau in fata. In continuare insa mi se face rau daca stau in spate altfel decat pe locul din mijloc cu privirea fixa inainte. Groaznic, ce mai!
  Citisem mai demult un subiect pe tema asta unde se facea recomandarea de a merge la un homeopat. Inca nu am incercat dat fiind ca nu prea mai stau in spate dar daca fiul meu o sa aiba aceasi problema o sa incerc.

 2. 2
  Mirela Says:

  Buna idee cu homeopatul. Nici nu mi-a trecut prin cap.

 3. 3
  Liliana Says:

  Remediu homeopat pentru rau de transport :Cocculine .http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/cocculine-comprimate_15675

 4. 4
  Mirela Says:

  Liliana, multumesc din suflet!

Leave a Reply