articole | comentarii
01Apr

Ce este preeclampsia?

0 Comentarii

Stiti de ce vi se masoara tensiunea arteriala, dragi gravidute? Stiti de ce urina este testata pentru depistarea proteinelor? Medicul incearca sa depisteze o afectiune care apare in timpul sarcinii, numita preeclampsie sau hipertensiune indusa de sarcina.

Majoritatea gravidelor prezinta o scadere a tensiunii arteriale in trimestrul doi de sarcina. In trimestrul trei tensiunea arteriala revine de obicei la normal, insa la un mic procent din femeile insarcinate aceasta va creste peste nivelul normal si astfel vor suferi de hipertensiune arteriala.

Unele femei au hipertensiune arteriala chiar si atunci cand nu sunt insarcinate, iar in cazul lor o valoare ridicata a tensiunii arteriale nu este un motiv de ingrijorare din moment ce ele au avut-o intotdeauna ridicata.

De obicei o valoare marita a tensiunii nu produce nici un rau mamei si copilului, insa daca hipertensiunea este insotita de pierdere urinara de proteine, edem al mainilor si al fetei, diagnosticul este preeclampsie. Simptomele sunt diferite de la gravida la gravida: umflarea fetei, mainilor sau picioarelor, crestere in greutate brusca (in jur de 2-3 kg intr-o saptamana), dureri de cap persistente si puternice, vizualizarea de pete, dureri in abdomenul superior.

Nu s-a gasit nici un tratament care sa previna preeclampsia la femeile care sunt mamici pentru prima data si se incadreaza intr-un risc redus. Au fost incercate niste metode de prevenire pentru gravidele cu risc crescut, insa fara rezultat. Crizele pot fi prevenite de obicei cu perfuzii cu sulfat de magneziu.

Preeclampsia este o afectiune temporara care dispare dupa nastere. In cazuri rare se induce travaliul pentru a grabi nasterea, daca starea gravidei se agraveaza. Concluzia ar fi ca cele mai multe mamici cu preeclampsie dau nastere la copii sanatosi si redevin si ele sanatoase imediat dupa nastere.Marti, Aprilie 1st, 2008 la 11:33 pm si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply