articole | comentarii
09Feb

Cazinoul din Constanta

0 Comentarii

De ceva timp Cazinoul din Constanta si-a deschis portile pentru cei care vor sa-l viziteze inainte de marea renovare. Pe un frig cumplit asa ca de februarie am intrat si noi sa facem cateva poze la dezastru. Mare pacat ca simbolul orasului Constanta a fost lasat sa ajunga intr-un asa grad de degradare. Construirea sa a fost finalizata in 1910, iar 102 ani mai tarziu arata cam asa:

Cred ca un ochi mult mai antrenat ca al meu poate sa vada frumosul ascuns sub toata aceasta stare de degradare. Candelabrele sunt impresionante atat prin marime cat si prin design si mi-ar fi placut sa le vad si in functiune.

Mariei i-a placut vizita acolo si chiar aseara ma intreba cand mai mergem, desi eu cred ca i-a placut mai mult ca a purtat casca de protectie.

Parca au trecut hunii prin salile cazinoului.

Noi am mers intr-o zi de duminica in care erau destul de multi vizitatori (intrarea libera contribuia din plin la acest fapt) si a fost cam greu sa fac niste fotografii fara prea multi intrusi circuland prin fata mea.

Holul de la etaj.

Astea erau niste usi.

 

Un detaliu.

Nu mi-a venit sa cred ca vitraliile din holul de la etaj au ramas intregi. Superbe.

Aici erau doua tablouri in care se putea vedea stralucirea de altadata a Cazinoului din Constanta.

Sper sa il putem vizita cat de curand intr-o forma de sarbatoare (desi la cum se misca treburile pe la noi cam greu de crezut ca va fi prea curand).

Categorii: Locuri din Romania


Joi, Februarie 9th, 2012 la 12:05 pm si este adaugat la Locuri din Romania. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply