articole | comentarii
05Ian

Carnati de casa

3 comentarii pana acum

Carnati de casa

Este primul Craciun la care facem si noi carnati de casa. Au iesit deliciosi pentru ca au fost supervizati de bunica Florica si poate si putin datorita  “norocului incepatorului”.

Am folosit: 4 kg carne de porc (carnea trebuie sa fie cu grasime pentru a face niste carnati buni), vreo 2 capatani de usturoi, sare mare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, 2 cani de apa si mate de porc. Condimentele se pun dupa gustul fiecaruia.

Carnea si usturoiul se dau prin masina de tocat, dupa care se amesteca bine cu condimentele si se gusta. Dupa ce s-a potrivit umplutura de sare, piper etc, se adauga si cele 2 cani de apa si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.

Carnati de casa

Aici este compozitia dupa ce am adaugat boiaua, care i-a dat o culoare aramie.

Carnati de casa

Se monteaza carnatarul la masina de tocat si se pune cate un mat de porc pe carnatar. Se umple ca in imagine.

Carnati de casa

Cand am terminat de umplut carnatii, i-am separat intre ei printr-o miscare de rotatie. La final, am agatat carnatii intr-un loc rece  pentru “a-i lua gerul” (ideal ar fi sa-i bata si vantul). Asta a fost toata productia noastra de carnati, de care am fost tare mandri.

Carnati de casa

Categorii: De-ale gurii


Marti, Ianuarie 5th, 2010 la 11:46 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

3 Responses to “Carnati de casa”

  1. 1
    alina gabriela Says:

    arata foarte bine…..o sa cumpar ingredientele si am sa fac aceasta reteta ..va multumesc pt ajutor ,o sa fie prima data cand fac…

  2. 2
    alina gabriela Says:

    a sunt in italia si de aceea o sa incerc pt ca anul acesta am mancat putin carnati din romania….asa ca o sa mi prepar singura..la multi ani pe 2o13…

  3. 3
    Mirela Says:

    Gabriela, sigur o sa-ti placa carnatii.

Leave a Reply