articole | comentarii
26Sep

Cabana Voina

4 comentarii pana acum

In concediu imi place sa vizitez mereu locuri noi si cand cineva ne-a spus de Cabana Voina, imediat ne-am facut programul pentru a doua zi. Am plecat la drum de dimineata ca sa putem sa stam acolo cat mai mult.

Cabana Voina se afla cam la 25 km de Campulung Muscel, iar drumul catre ea trece prin comuna Leresti. Drumul de acces este bun si iti ofera mereu ceva frumos de admirat, tocmai bine ca sa mai uiti de serpentinele dese.

Locatia in care se afla constructia este de vis. Vezi numai munte, o apa curgatoare si verdeata cat cuprinzi cu ochii, iar de aici se poate pleca pe traseele muntilor Iezer-Papusa.

Un cioban isi pazea turma de mioare chiar in dreptul cabanei si parca s-a potrivit sa fie acolo pentru a ne bucura noua sufletele. Idilic …

Dar sa ne intoarcem la oile noastre sau mai bine zis la Cabana Voina, care la o prima impresie chiar ne-a placut.

In stanga intrarii are amenajat un loc de joaca pentru copii, unde Maria era singurul copil din cauza aglomeratiei. Ironia vine din faptul ca ne-a frapat lipsa ingrijoratoare a clientilor, desi aceasta cabana a fost chiar vestita in anumite vremuri.

Holul de la intrarea in cabana mi-a dat senzatia de ceva vechi, foarte vechi…

Terasa mi-a placut mai mult, dar pentru ca noi si inca o familie de la alta masa eram singurii clienti ai restaurantului n-am avut curaj sa cer decat o portie de papanasi si un suc, pe care l-am baut direct din sticla pentru a evita paharul. La urma, dupa ce am facut o vizita la toaleta, mi-am dat seama ca am fost foarte bine inspirata. Singurul cuvant care descrie perfect starea toaletei este groaznic, iar acest lucru este pentru mine un indicator clar ca nu trebuie sa mai calc pe acolo in veci. Eu merg pe principiul “curatenia din toaleta unui restaurant reflecta curatenia din bucatarie”.

Farfuriile cred ca sunt din vremuri demult apuse, iar papanasii au primit de la mine calificativul “se putea muuult mai bine” si asta in ciuda aspectului absolut apetisant.

Cam la jumatatea drumului dintre Leresti si Cabana Voina se afla barajul Rausor de pe raul Rausor. Si cum noua ne plac barajele, bineinteles ca ne-am oprit un timp si la baraj pentru a ne bucura de priveliste.

Ca si concluzie: cabana are un aspect de vechi si foarte vechi imbinat cu cateva imbunatatiri, iar in afara de cazare, mancare (pe care n-am avut curaj sa o incerc) si o toaleta murdara nu ofera mai nimic. O salveaza mult traseele turistice de pe munte, dar cum noi ne-am dus numai pentru o zi de relaxare, ceea ce ne-a oferit aceasta locatie nu a fost suficient. Cred ca am stat la cabana maxim o ora si mai mult ne-a luat sa ajungem pana acolo.Miercuri, Septembrie 26th, 2012 la 2:03 pm si este adaugat la Locuri din Romania, Restaurante prin care am trecut. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Cabana Voina”

 1. 1
  Sorin Says:

  Poti sa crezi ca acum cabana arata excelent? Caut-o pe Facebook si spune-mi ce impresie iti face.

 2. 2
  Mirela Says:

  Sorin, eu am fost acolo in luna august 2012.

 3. 3
  Sorin Says:

  ….renovarea a inceput in septembrie si s-a incheiat in noiembrie. Pozele de pe facebook sunt facute acolo 🙂

 4. 4
  Mirela Says:

  Sorin, nu pot sa spun decat ca ma bucur mult ca situatia s-a schimbat in bine acolo. Le doresc cat mai multi turisti celor de la Cabana Voina.

Leave a Reply