articole | comentarii
20Feb

Briose cu malai

0 Comentarii

Intr-o revista veche am gasit o reteta de briose cu malai si bineinteles ca trebuia s-o vad si pe asta cu ochii mei. Adica, briose cu malai nu intalnesti la tot pasul. Rezultatul nu a fost spectaculos, pot sa zic ca briosele au iesit bunicele, dar nu stiu daca o sa le mai fac prea curand.

Avem nevoie de: 150 g faina alba, 100 g faina de malai fina, 50 g cascaval ras, 2 lingurite drojdie uscata, o jumatate lingurita de bicarbonat, 1 lingurita boia dulce, 1 ou, 300 g lapte batut, 3 linguri ulei (eu am pus ulei de masline), un praf de sare.

Ingredientele uscate se amesteca toate intr-un vas, iar separat cele umede.

Amestecul umed se toarna peste cel uscat si se amesteca rapid.

Pregatim formele de briose ungandu-le cu ulei, dar daca aveti forme de silicon nu mai trebuiesc unse cu ulei. Se umplu formele pe trei sferturi si se pun la copt pentru 25 de minute la un foc mediu in cuptorul preincalzit.

Asa arata la final proaspat scoase din cuptor.

Categorii: De-ale gurii


Luni, Februarie 20th, 2012 la 11:49 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply