articole | comentarii
16Nov

Branzoaice

8 comentarii pana acum

Branzoaice

Branzoaicele sunt foarte apreciate la noi in familie, numai ca eu incerc sa fac reteta aceasta cat mai rar din cauza ca sunt prajite in ulei. Sunt gustoase de nu se poate  (se stie ca ce e prajit e foarte gustos), insa atunci cand vreau o varianta sanatoasa a branzoaicelor le fac pe acestea.

Pentru coca avem nevoie de: 500 g faina, 25 g drojdie, aproximativ 300 ml apa, 1 praf de sare. Din aceste ingrediente se framanta un aluat legat pe care sa-l puteti modela sub forma unui rulou.

Branzoaice

Pentru umplutura de branza avem nevoie de: 500 g branza de vaci (se pote folosi si un amestec de branza telemea si branza de vaci), 1 ou, 3 pliculete zahar vanilat, 2-3 linguri de zahar, coaja de la o lamaie data pe razatoare. Ingredientele se omogenizeaza cu o lingura.

Branzoaice

Asa arata ruloul modelat, pe care il vom taia felii.

Branzoaice

Fiecare feliuta de coca o vom modela din nou sub forma unor mingiute, pe care le vom intinde cu facaletul pentru a forma branzoaicele.

Branzoaice

Punem branza pe fiecare foaie si dupa aceea aducem parte peste parte si presam bine cu furculita marginile branzoaicei. Le intepam de cateva ori cu furculita pe fiecare si incepem sa le prajim in baie de ulei. Uleiul trebuie sa fie incins bine pentru ca branzoaicele sa nu absoarba prea multa grasime.

Branzoaice

Degustatorul-sef mi-a dat un verdict favorabil si s-a apucat de treaba. Sper sa le incercati si voi!

Branzoaice

Categorii: Dulcegarii


Marti, Noiembrie 16th, 2010 la 4:29 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

8 Responses to “Branzoaice”

  1. 1
    Cristina Says:

    Cu ce pofta musca micuta din placinta 🙂 Inseamna ca a fost delicioasa 🙂

  2. 2
    Mirela Says:

    Da Cristina, chiar i-au placut branzoaicele.

  3. 3
    Alex Says:

    Buna ziua,am o mica intrebare,cam cat se lasa la prajit,pentru ca pana acum am reusit tot,insa nu stiu cat se lasa la prajit:D

  4. 4
    Mirela Says:

    Alex, le lasi la prajit pana se rumenesc.

  5. 5
    Alex Says:

    Gata,au iesit super gustoase pentru branzoaice facute de un baiat:)) Multumesc frumos!!

  6. 6
    Mirela Says:

    Alex, ma bucur mult cand aud ca un baiat gateste. Bravo!

  7. 7
    Ana Says:

    Se poate inlocui apa cu lapte?

  8. 8
    Mirela Says:

    Ana, bineinteles ca se poate si cu lapte in loc de apa. Chiar cred ca ies mai bune asa.

Leave a Reply