articole | comentarii
25Feb

Branzoaice pufoase

20 comentarii pana acum

Branzoaice pufoase

Branzoaice pufoase, delicioase, aratoase … si lista poate continua. Este o reteta gasita pe blogul Amaliei la recomandarea Dandusei, prietena careia sotul meu ii va fi vesnic recunoscator.

Pentru aluat avem nevoie de: 1 kg faina, 2 oua, 50 g drojdie proaspata, 250 ml lapte, 150 g unt, 5 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare.

Pentru umplutura avem nevoie de: 1/2 kg branza de vaci, stafide, coaja lamaie rasa, 2 oua, zahar dupa gust.

Incepem prin a freca drojdia cu putin zahar pana ce aceasta se lichefiaza.

Branzoaice pufoase

Cand arata cam asa adaugam 1 lingurita faina si 60 ml lapte cald. Amestecam si lasam deoparte cateva minute.

Branzoaice pufoase

Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga untul ca sa se topeasca. Amestecam toate ingredientele aluatului si framantam un aluat mai moale pana se desprinde de pe vas. Daca credeti ca mai are nevoie de putin lichid adaugati apa calduta. Il lasam sa creasca 40 de minute.

Branzoaice pufoase

Separat amestecam ingredientele umpluturii.

Branzoaice pufoase

Modul de impletire a branzoaicelor le da un aspect deosebit. Se intinde o mica foaie, care se taie ca in imagine. Umplutura se pune pe mijloc si dupa aceea incepem sa luam cate o suvita dintr-o parte, o suvita din cealalta parte si sa le impletim. De fapt, le petrecem una peste alta.

Branzoaice pufoase

Branzoaice pufoase

Asa arata branzoaica impletita. Bineinteles ca se pot face si sub forma de “poale-n brau”, dar mie mi s-au parut mai interesante impletite.

Branzoaice pufoase

Branzoaicele aliniate in tava, unde mai stau la crescut inca 10 minute inainte de a le baga la cuptor.

Branzoaice pufoase

Le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le-am presarat cu mac. Data viitoare o sa le ung cu miere cand o sa le scot din cuptor.

Branzoaice pufoase

Branzoaicele scoase din cuptor.

Branzoaice pufoase

Am pus si o sectiune ca sa se vada cat sunt de pufoase. Chiar si a doua zi sunt extrem de moi si bune.

Branzoaice pufoase

Pofta buna!

Categorii: Dulcegarii


Joi, Februarie 25th, 2010 la 9:59 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

20 Responses to “Branzoaice pufoase”

  1. 1
    florescu Says:

    Fac si eu asa placinta impletita numai ca eu o umplu cu rahat,stafide curmale
    ciocolata tocate , nuci macinate si toate acestea legate cu albus batut spuma cu zahar pudra .
    Cand este gata de servit o pudrez cu zahar pudra vanilat
    Adevarat este pufoasa si buna tare…dar.
    Ma bucur ca mai sunt fete gospodinute…bravo!

  2. 2
    Mirela Says:

    Doamna Florescu, ce idei bune imi dati. Eu chiar nu ma gandisem la asa umplutura.

  3. 3
    dandusa Says:

    pai cum a nu te apuce gatitul cu asa idei?!sub pretextul ‘tre sa incerc si ideea D-nei Florescu…’,ma pun la treaba iar!sa avem pofta doamnelor!

  4. 4
    Zicolorata Says:

    Cred ca sotul meu o sa iti fie etern recunoscator tie si indirect Dandusei, fiindca chiar aseara ma implora cu cerul si cu pamantul sa ii fac si lui branzoaice si nu stiam nicio reteta care sa imi faca cu ochiul. Asa daaaa

    Da’ cura mea???

  5. 5
    Mirela Says:

    Angi, eu azi vreau sa le fac cu umplutura doamnei Florescu. Marius trepideaza deja.

  6. 6
    mamica_de_sebastian Says:

    MMMM ce bine arata,am sa fac si eu poate miine,sper sa-mi iasa

  7. 7
    Mirela Says:

    Florina, pe cat sunt de frumoase pe atat sunt de bune.

  8. 8
    Placinta impletita | In Familie - Un blog cu si despre familie Says:

    […] mai amintiti de branzoaicele delicioase de aici? Doamna Florescu mi-a dat o idee grozava atunci: Fac si eu asa placinta impletita numai ca eu o […]

  9. 9
    Dite Says:

    La cate grade se coc si in cat timp ? Arata super !

  10. 10
    Mirela Says:

    Dite, nu stiu sa-ti spun la cate grade se coc pentru ca eu nu am cuptor electric. Pot sa-ti spun ca eu le-am tinut la cuptor pana s-au rumenit frumos, adica aproximativ 15-20 de minute.

  11. 11
    BALAN CAMELIA Says:

    da pot sa spun ca si eu fac mereu brinzoaICE CA AM O NEPOTICA CARE E INEBUNITA DUPA GOGOSI si imi place nespus cum arata o sa fac si atunco sa ma conving va doresc o zi buna.EU AM O ZICALA;DACA ITI PLACE IAO DACA NU VINDEO

  12. 12
    BALAN CAMELIA Says:

    AM SCRIS ESTE SUPER RETETA

  13. 13
    Mirela Says:

    Camelia, ce ma bucur ca ti-a placut.

  14. 14
    Aspirante, gravidute si mamici(2) - Forum | Copilul.ro | 28703 - Pagina 193 Says:

    […] da aici ioana Branzoaice pufoase | In Familie – Un blog cu si despre familie Raspunde cu citat   + […]

  15. 15
    Marga Says:

    Foarte interesanta reteta si foarte aspectoase. Am avut musafiri si au ramas placut impresionati de aceasta reteta fffff gustoasa . Acum ma vor chema sa le fac aceste branzoaice:P

  16. 16
    Mirela Says:

    Marga, ce pofta mi-ai facut de branzoaice!!!!! Cand se mai racoreste putin afara ma apuc si eu de o portie.

  17. 17
    Branzoaice | In Familie - Un blog cu si despre familie Says:

    […] Branzoaicele sunt foarte apreciate la noi in familie, numai ca eu incerc sa fac reteta aceasta cat mai rar din cauza ca sunt prajite in ulei. Sunt gustoase de nu se poate  (se stie ca ce e prajit e foarte gustos), insa atunci cand vreau o varianta sanatoasa a branzoaicelor le fac pe acestea. […]

  18. 18
    Mamici iulie 2011 - Page 350 - Forum Sarcina si Nasterea Says:

    […] Fetelor am facut niste branzoici cu branza dulce ff bune , va pun reteta Branzoaice pufoase | In Familie – Un blog cu si despre familie __________________ DPN 26 IULIE […]

  19. 19
    jojo Says:

    am facut;dupa ce ca sunt bune mai sunt si frumoase:>singua pb a fost k nu am avut drojdie proaspata,si cu drojdia la pliculet nu a crescut,dar le mancam cat is calde k is bune…apoi sunt sigura ca se vor intari:(sper ca data viitoare sa am drojdie;))

  20. 20
    Mirela Says:

    Jojo, cata dreptate ai. Si frumoase si gustoase. Ma bucur ca ti-au placut si sper ca data viitoare sa creasca.

Leave a Reply