articole | comentarii
10Oct

Ardei copti la borcan

2 comentarii pana acum

Ardei copti la borcan

Anul asta am zis sa incerc o reteta de ardei copti la borcan, caci cei tinuti la congelator nu ma mai inspira deloc. Gustul lor nu e prea grozav dupa ce ii decongelez. M-am gandit eu ca niste ardei copti care stau un timp intr-un anume sos trebuie sa fie mai gustosi decat cei congelati pur si simplu. Se pare ca am avut dreptate. Noua ne plac mai mult cei la borcan.

Ardei copti la borcan

Avem nevoie de: ardei pentru copt (eu de data asta am folosit ardei grasi combinati cu ardei capia, dar se pot folosi numai ardei capia), boabe de piper, sare, otet balsamic (merge si cel clasic), cateva linguri de ulei de masline, cativa catei de usturoi si zeama care s-a scurs in castron de la ardeii copti.

Anul asta am gasit in Targul din Rucar niste ardei capia galbeni asa de gustooosi. Mi-e pofta numai cand imi amintesc. Ar fi mers de minune o combinatie de ardei capia galbeni cu cei rosii la borcan. Pentru ca eram totusi in concediu m-am abtinut de la a ma apuca de treaba.

Mai intai trebuie sa coacem ardeii. Eu la tura trecuta de ardei copti la borcan i-am copt la gratar afara, insa acum a trebuit sa-i fac in casa. Am ales sa-i coc intr-un vas Zepter. Acolo mai intai trebuie sa-i cureti de codite si seminte si dupa aceea ii pui la foc cu capacul pus pe vas.

Ardei copti la borcan

Asa arata ardeii mei gata curatati de seminte si codite.

Ardei copti la borcan

Dupa ce ardeii s-au copt ii curatam de coaja si trebuie sa pastram toata zeama pe care ei si-o lasa in castron. Din aceasta zeama vom prepara sosul. Punem zeama ardeilor intr-o craticioara la foc. Adaugam sare si otet balsamic dupa gust, boabe de piper si cateva linguri de ulei de masline. Se lasa pe foc doar pana da in 2-3 clocote.

Ardei copti la borcan

Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand sosul e aproape rece se zdrobesc cateii de usturoi si se adauga inauntru.

Ardeii copti se pun in borcane straturi-straturi, adaugand mereu si cate putin din acest sos. Se inchid borcanele si se fierb 20 de minute la bain-marie. Sunt deliciosi!

Categorii: De-ale gurii


Duminica, Octombrie 10th, 2010 la 9:14 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Ardei copti la borcan”

  1. 1
    Asterisc Says:

    Se pastreaza foarte bine ardeii copti asezati in borcanul care apoi se inchide cu capacul, si se da la cuptor pana cand apar primele bule de firbere in lichidul pe care il vor lasa ardeii. Cand se deschid se pot prepara in variate feluri, nu numai cu otet.

  2. 2
    Mirela Says:

    Asterisc, multumesc pentru idee. Ardeii trebuie curatati de codite si seminte?

Leave a Reply