articole | comentarii
02Apr

A inceput “Scoala altfel”

0 Comentarii

O saptamana fara lectii, o saptamana de recreere si cunoastere, o saptamana cu activitati diferite fata de cele din restul anului scolar. La noi programul din prima zi de “Scoala altfel” a debutat cu strangerea  copiilor la biserica, unde fiecare a fost impartasit. M-am bucurat mult cand am primit programul saptamanii si am vazut ca intr-una din zile copiii vor invata despre Sfanta Impartasanie. De-abia asteptam sa ajung acasa ca sa o intreb pe Maria cum a fost, ce impresie si-a facut. Eu recunosc ca pana acum nu i-am explicat ce semnifica acest ritual. Concluziile Mariei de dupa: painea era buna dar vinul era acru si nu mi-a placut. Cam asta a inteles copilul meu din Sfanta Impartasanie.

Bineinteles ca atunci am intrebat-o daca li s-a explicat ce semnifica ceea ce au facut ei acolo la biserica. Raspunsul a fost negativ si tare dezamagitor pentru mine. Nu inteleg de ce nu li s-a explicat copiilor nimic. Asta inseamna “Scoala altfel”? Ii incolonezi, le dai sa inghita ceva, dar nu le explici nimic? Si eu care credeam ca inseamna sa inveti lucruri noi, din afara programei obisnuite de invatamant. Daca era vorba doar de impartasit si punct ne descurcam si noi foarte bine de cativa ani. Acum imi dau seama cat de mult am gresit si eu ca nu i-am explicat niciodata ce inseamna. Sunt sigura ca daca i s-ar fi explicat n-ar mai fi contat cat de proaspata era painea sau cat de acru era vinul. Am remediat imediat situatia explicandu-i pe intelesul ei si cum m-am priceput eu mai bine.

Categorii: De tot felul


Luni, Aprilie 2nd, 2012 la 9:55 pm si este adaugat la De tot felul. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply