articole | comentarii
20Dec

A fost clasa pregatitoare buna?

0 Comentarii

A fost clasa pregatitoare buna?

La sfarsitul primului semestru putem spune ca pentru noi personal DA. Intr-adevar, am fost putin bulversati la inceput, este adevarat ca am dat bani pentru refacerea salii de clasa si aducerea ei la un stadiu acceptabil, stiu ca dau bani lunar pentru paza scolii, pentru fisele de la religie (dah!), pentru femeia care le face curatenie o data pe saptamana (doamnele care se ocupa de curatenie in scoala sunt foarte ocupate) si pentru mai stiu eu ce le mai trece celor de la scoala prin cap, DAR: am avut marele noroc sa gasim o doamna invatatoare extraordinara, care pana acum a predat in sistemul step-by-step si vad ca incearca sa ia ce este mai bun din cele doua sisteme de invatamant (step si traditional) pentru a ne educa copiii.

Maria o iubeste mult pe doamna Carmen, invatatoarea ei, iar acesta este clar un indicator pentru mine ca totul este in regula acolo. Ma bucur ca avem in clasa copii de alte etnii, care vin la scoala imbracati frumos si in primul rand curati si ma bucur ca nu sunt marginalizati. Seara la culcare avem de obicei minutele noastre in care Maria imi spune ce a facut la scoala si din povestile ei imi dau seama ca nu se fac diferente intre copii, iar atmosfera este mai mult decat OK in acea clasa.

Ma bucur ca acum suntem in clasa pregatitoare si astfel la anul ne va fi mai usor sa facem trecerea catre un sistem total diferit fata de cel de la gradinita. Pe doamna o cunoaste deja, teme a inceput sa primeasca usor-usor cam cat sa-i ocupe maxim 10 minute din timpul ei liber, s-a obisnuit si cu noii colegi. Scoala este foarte aproape de casa noastra (chiar mai aproape decat gradinita) si este o scoala foarte buna in orasul nostru, Maria este foarte incantata de tot ce face acolo, se joaca in continuare, desi nu cred ca la fel de mult ca la gradinita. Asta e, copilul a crescut, timpul de joaca s-a mai redus. Nu stiu ce se va intampla la anul cu jucariile pe care le are acum in sala de clasa, caci nu stiu daca in clasa intai vor mai avea timp de joaca, dar mie una mi-ar place sa aiba in continuare o sala de clasa cu multe jucarii.

Per total, numai de bine!

LATER EDIT: doar ce am citit un articol foarte bine scris si argumentat despre introducerea clasei pregatitoare in Romania. Este scris chiar de Daniel Funeriu si eu as zice ca merita citit daca va intereseaza problema. Il gasiti aici http://funeriu.blogspot.ro/2013/01/adevarul-despre-clasa-pregatitoare.htmlJoi, Decembrie 20th, 2012 la 4:03 pm si este adaugat la De tot felul, Ispravile Mariei. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply