articole | comentarii
04Mar

4 Martie 1977

2 comentarii pana acum

Nici macar nu eram nascuta in 1977, insa in fiecare an ma gandesc cu groaza la imaginile de la cutremurul de atunci. Prin ce au putut sa treaca bietii oameni. Sunt cutremuratoare filmuletele in care salvatorii scot de sub ruine cate o persoana inca in viata. Sunt cutremuratoare marturiile medicilor care s-au ocupat in seara aceea de ranitii ajunsi la urgenta. Sunt cutremuratoare marturiile supravietuitorilor prinsi intre ruinele blocurilor in care odata locuiau.

Pentru mine pierderea casei in care traiesti mi se pare ceva cumplit, insa daca ma gandesc ca la acel cutremur oamenii si-au pierdut viata,  nici nu mai conteaza lucrurile materiale. Si ca orice dezastru care nu vine niciodata pe o vreme linistita si cutremurul din ’77 s-a produs noaptea. Sa te trezesti noaptea in frig ca stai cu familia in strada printre ruine, asta in cazul fericit in care scapi cu viata.  Cred ca nu poate exista cosmar mai mare.

Categorii: Necategorizat


Duminica, Martie 4th, 2012 la 10:13 pm si este adaugat la Necategorizat. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “4 Martie 1977”

  1. 1
    Bogdan Says:

    Mai pune la socoteala si incompetenta autoritatilor si ai mixul “potrivit”. In eventualitatea unei astfel de nenorociri imi este groaza de modul in care vor reactiona autoritatile romane!

  2. 2
    Mirela Says:

    Bogdan, daca la o ninsoare mai puternica au reactionat asa de jalnic, nici nu vreau sa ma gandesc ce ar face in cazul unui cutremur.

Leave a Reply