articole | comentarii
02Mar

1 Martie si Ziua Femeii

3 comentarii pana acum

Martisor

Martisorul este o traditie romaneasca foarte veche. El nu este o podoaba, ci un simbol. Martisorul este de fapt snurul care, denumit si funia timpului, simbolizeaza renasterea. Credinta spune ca purtand martisoare nu ne parleste soarele (pentru ca acum sute de ani era considerata frumoasa o piele alba si ferita de soare). 8 Martie sau Ziua femeii este ziua in care ne sarbatorim mamele, bunicile si toate celelalte femei din viata noastra.

De ce doua zile atat de frumoase au devenit un cosmar pentru barbati? Pe 1 Martie trebuie sa cumpere flori si martisoare pentru sotie, mama, soacra, colege de servici si lista este deschisa. Pe 8 Martie cosmarul este si mai mare. Trebuie sa cumpere flori si cadouri pentru lista de mai inainte. Deci, portofelul barbatilor se subtiaza simtitor, iar anul urmator se vor ingrozi la apropierea acestor zile.

Si pe langa toate aceste corvoade mai vine si copilul care, le cere bani ca sa-i cumpere doamnei martisor de 1 Martie si cadou pentru Ziua femeii. Cum sa nu te apuce nervii cand nu intelegi de ce trebuie sa cotizezi serios pentru ca de 8 Martie sa i se ia educatoarei, invatatoarei sau profesoarei un cadou scump sau sa i se dea un plic generos. Oare asta nu este tot un fel de spaga? Sunt cazuri in care, unele cadre didactice sunt pur si simplu revoltate de valoarea prea mica a cadoului si il returneaza clasei respective. Mai mare rusinea pentru acei profesori. Sau in cazul gradinitelor particulare dupa ce ca platesti o taxa lunara de te usuca mai trebuie sa le iei si cadouri. Pentru ce? Si sa nu te apuce groaza anul urmator cand stii ca se apropie luna Martie.

Categorii: De tot felul


Duminica, Martie 2nd, 2008 la 9:16 am si este adaugat la De tot felul. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

3 Responses to “1 Martie si Ziua Femeii”

 1. 1
  corina dragan Says:

  sunt de acord cu tine am avut aceeasi experienta neplacuta dar nu stiu daca vom avea si noi restaurante cu locuri speciale pentru fumatori

 2. 2
  Mihaela Staetu Says:

  lasa ca nu dau in branci barbatii cu cadouri. Dupa ce ca in fiecare zi este ziua barbatilor, sa mai avem si noi o zi a noastra, sa fim rasfatate

 3. 3
  Nasterea Says:

  Eu am fost foarte fericita de 8 martie, de fapt toata luna martie pentur ca a fost si ziua mea de nastere 🙂

Leave a Reply